Pec TUMA BRAZZ 100 - se zásadně liší od standardních pecí TUMA umístěním komína. Pec je dvouplášťová s izolaci rockwool. Technologie pece umožňuje vytápění pece ohniskem v zadní části pece, odkud kouř temperuje a prohřívá celý obal pece pod stropem až do přední části, kde se nachází zaústění komína. Zvyšuje se tím účinnost celkové akumulace tepla v peci. (obrázok pece je ilustračný), pec se vyrábí s obloukovým podstavcem.Součástí příslušenství je pánev o rozměru 37x26x8cm. Pizza pec TUMA BRAZZ 100 je o celkovém rozměru podstavy 100x100cm. Slouží k přípravě pizzy a jiných pokrmů o velikosti ohniska 75x85cm. Pizza pec portál označuje verzi s dekoračním šamotovým portálem. Jedná se o střední verzi pece TUMA. Pizza pec TUMA BRAZZ 100 je originální pec, vhodná pro exteriérové i interiérové použití na pečení pizzy, masa, ryb, chleba, koláčů a dalších pokrmů. Pece jsou vyrobeny z kvalitních žáruvzdorných materiálů a akumulačních materiálů. Proces ruční výroby pecí je založen na dlouholeté tradici - přikládáme v obrazových přílohách. Manuální technologie a masivní konstrukce dává garanci vysoké akumulace, tepelné odolnosti av konečném důsledku vysokou kvalitu při praktické přípravě jídel. Jako palivo je možné využít kvalitní suché dřevo nebo dřevěné uhlí a brikety.
Technické údaje:
Rozměry pece-spodní podstava: 100x100cm
Rozměry vnitřní: 75x85cm
Výška: 75cm
Hmotnost pece: 570kg
Kouřovod dopojení vnitřní / vnější: 130/140mm
Počet pizzy pro naložení (o33cm): 4ks
Vydatnost: 70 ks pizzy / hod.
Komínová klapka otočná: ano
Povrchová úprava: bílý nátěr
Délka pečení pizzy: cca 1,5 min.
Návod k použití:
Vzhledem ke skutečnosti, že výroba pizza pecí představuje vlhký proces je nutné před prvním použitím pec dokonale vysušit způsobem celodenního temperování pece na malém ohni.Dobře vysušená pec musí mít bílé ohniště a interiér pece. Až po dokonalém vysušení nové pece na minimálním ohni je možné pec ohřát na 300 ° C. K peci doporučujeme doobjednat teploměr, který instalujeme na dvířkový díl a kontrolujeme teplotu v peci. Pece jsou vyrobeny v tradiční technologii a ověřené mnohonásobnými a dhoročnými zkušenostmi. Kopulovitý tvar pece má za následek při používání a sušení vytvoření vlásečnicových trhlin na povrchu, pece což však nemá žádný vliv na její řádné používání a funkci. Vnitřní část hrubých 10cm stěn zůstává vždy neporušená.Optimální dřevo pro používání pece je suché a tvrdé (příklad dub, buk, sladké domácí dřeviny apod.). Při založení ohně je třeba zcela otevřít komínovou klapku a také otevřít spodní část dvířek pro přívod vzduchu. Vrchní část dvířek ponecháme uavretú. Pec postupně zahříváme po dobu 45 až 90 minut v závislosti na velikostní verze. Při vyhřátí cca na 300 ° C příp. v závislosti na požadované teploty pro konkrétní přípravu pokrmu můžeme do pece vložit surovinu pro její tepelnou úpravu. Ohniště - ohniště nářadím pro pizza pec odhrneme do zadní nebo boční části pece, kterou nebudeme využívat pro přípravu jídla. Také je možné ohniště z pece vybrat a využívat k pečení celý prostor. Žhavé uhlíky, která zůstává v peci prodlužuje interval vyhřívání pece.Pokud ohniště ponecháme v peci klapka a spodní část dvířek zůstává otevřená jako při vytápění pece. V případě, ža se rozhodneme ohniště vybrat, zabezečíme akumulaci a prodloužení intervalu pro pečení tak že zavřeme obě dvířka i komínovou klapku. Teplo které se naakumulovalo do šamotové masy pece je schopno udržovat pracovní teplotu na dobu 2-3 hodiny.Pec je možné používat iv základní verzi avšak je nutné zajistit, aby nedošlo k jejímu provozování pod širým nebem vícenásobným vlivům počasí jako je déšť, sníh, mráz a pod. Pec musí být umístěna a provozována na suchém místě, nebo Obestavěná formou obestavby tak, aby byla zajištěna její izolace. Pokud pec není vybavena korkovou vrstvou tepelné izolace (zateplená verze) doporučujeme pro zvýšení akumulačnáho intervalu obalení její horní části do měkké minerální technické vlny o tloušťce 10cm s jednostranným fólií z vnější strany a oblepení spojů fólie slepením hliníkovou páskou. Formou následné obestavby pece uzavřeme celou pec, čímž dosáhneme dvojnásobné zvýšení akumulace pece a její zvýšenou pracovní schopnost. Tato dodatečná izolace není nutností pro provozování.Pece TUMA jsou oblíbenou, velmi vděčnou, cenově dostupnou a univerzální verzí pro pečení a grilování potravin. Verze z důvodu vysoké hmotnosti akumulační masy má 4 upevňovací oka pro manipulaci a převoz. Při přesunu na místo určení je třeba použít mechanické páky, zvedáky, gulace pro posun av případě přístupu manipulační techniku která Vám umožní dostat pec na místo určení. Na druhé straně máte k dispozici hotovou plně funkční pec připravenou pro používání.
Příslušenství na objednávku:
teploměr dvířkový krátký do 500 ° C - 980 Kč s DPH
teploměr dvířkový dlouhý do šamotu do 500 ° C - 2184 Kč s DPH
komín nerezový o130mm, dl.1m - 1204 Kč s DPH (možnost prodlužovat)
stříška na komín o130mm nerez - 756 Kč s DPH
a jiné viz v dalších produktech příslušenství
Důležité upozornění!
Pece TUMA nesmí být vystaveny nepříznivým povětrnostním vlivům, jako sníh, led, déšť. Je třeba je chránit a izolovat před nepříznivými vlivy počasí formou přístřešku, obestavby příp. vakem čímž si prodloužíte životnost pece. Neodborné zacházení a manipulace s kamny je brána jako nedodržení návodu pro používání.
Pizza pec je vhodná pro používání v rozsahu typu hobby. Pro časté a profesoinálne používání doporučujeme pizza pece od výrobce Pavesi.
Nový komentář