Amphora Ready pizza pec na dřevo - Začněte péct hned s variantou Ready. Oproti variantě Plus obsahuje navíc robustní stojan, který nabízí praktické odkládací plochy pro přípravu jídla, umístění příslušenství nebo zásobu dřeva. Každá pec je ručně glazovaná, což dává ještě více vyniknout její kráse. Díky tomu má i každá pec jinou barevnou strukturu a odstín. Pec je dodávána v rozloženém stavu.
Varianta obsahuje:
segmenty žárobetonových tvarovek (11 ks)
kovová dvířka
keramickou izolační biorohož
reflexní alu fólii
silikon
tmel
korpus z glazovaného izolačního betonu (4 ks)
teploměr se spodní stonkem (450 ° C)
základní díl komínu s klapkoustojan
Technické parametry:
Hmotnost: 349 kg
Šířka: 917 mm
Výška: 1483 mm
Hloubka: 1296 mm
Tipy a Triky:
Na ovládání pece neexistuje jednoznačný a stručný návod. Dokud se pustíte poprvé do pečení, doporučujeme nejdříve zkušebny zatopit a vyzkoušet si chování pece. Obecně však platí následující body: vlhké dřevo špatně hoří, budete déle roztápět pec a vznikne více nežádoucího kouře.při roztápění mějte dvířka otevřená, oheň potřebuje přísun vzduchu. Dvířka můžete zcela zavřít až v momentě, kdy máte v peci žhavé uhlíky.po dostatečném rozpálení pece a naakumulovaného tepla v žárobetonových tvarovkách můžete oheň ponechat v peci nebo ho vymést. V případě, že Vám ale v peci klesne teplota, budete muset oheň znovu roztopit a přerušit tak pečení.pokud je v peci živý oheň nebo žhavé uhlíky, teplota uvnitř je o cca 10 - 20% vyšší, než teplota žárobetonových tvarovek, v nichž měří teplotu teploměr.pokud pec roztopí na vyšší než požadovanou teplotu, nějaký čas potrvá, než teplota klesne.teplotu můžete snížit otevřením klapky komínu na maximum a otevřením dvířek.
Doporučené teploty pro přípravu pokrmů:
sušení bylinek, ovoce, hub 50-60 ° C
chléb 160-190 ° C
maso 200-250 ° C
pizza 280-300 ° C
Nedoporučujeme péct na roštu velmi mastné maso (prorostlá krkovice, bůček atd.. - Pouze v pekáči) a nezačne ho do velkého množství oleje či vody. Maso se nebude péct, ale dusit a vařit, navíc z něj bude odkapávat množství oleje, který se bude přepalovat. Pokud máme maso naložené v marinádě, je dobré ho před pečením jemně osušit.
Nový komentář